Niets zo spannend als een nieuwe woning kopen. Het begint veelal met een moeilijke zoektocht, maar eens de verkoopovereenkomst gesloten, is er geen weg meer terug: die fantastische woning is binnenkort helemaal de jouwe! Tenminste, als je ook de financiële kant van de zaak hebt afgerond. Want investeringen in vastgoed gaan vrijwel altijd gepaard met een hypothecaire lening. Benieuwd hoe je de beste lening onderhandelt? Je ontdekt het hier!

Een lening onderhandelen doet u niet overhaast

Als je na lang zoeken eindelijk een huis op het oog hebt, is de verleiding groot om zo snel mogelijk een woonkrediet af te sluiten. En gelijk heb je, maar toch kan je maar beter niet overhaast te werk gaan. Wie de meest voordelige lening uit de brand wil slepen, gaat het best voor de pragmatische aanpak en legt het nodige geduld aan de dag. Zo veel mogelijk kredietverstrekkers vergelijken, daar komt het op aan. De kleinste tariefverbetering maakt namelijk al een enorm verschil op de eindafrekening. Begin met een onlinesimulatie van je hypothecaire lening en leg meerdere afspraken vast.

Hoe beter de voorbereiding, hoe beter de lening

Heb je een afspraak vastgelegd met de bank? Dan bereid je zich het best grondig voor. Ga op voorhand goed na welk bedrag je exact wilt lenen en zorg dat je een goed idee hebt van de langetermijnrente. Hier nog enkele andere tips:

  • Vraag altijd een aflossingstabel op papier. Hiermee zal je een andere kredietverstrekker gemakkelijker overhalen tot een beter voorstel.
  • Weeg de verschillende tarieven, looptijden en formules goed tegen elkaar af en vergelijk geen appelen met peren. Kijk daarom naar het totale bedrag dat moet worden afbetaald (kapitaal én rente) en let ook op de voorwaarden die banken koppelen aan hun voordeeltarief. Ben je bijvoorbeeld verplicht om bij dezelfde kredietverstrekker één of meerdere verzekeringen te koppelen aan je hypotheeklening? Neem er sowieso een rekentoestel bij om het totale kostenplaatje te becijferen.

Sluit de juiste verzekeringen af

Een voordelige lening, dat betekent ook een goed verzekerde lening. Zo is de schuldsaldoverzekering een must. Die is niet verplicht maar vormt voor je nabestaanden wel dé garantie op een zorgeloze toekomst. Met een schuldsaldoverzekering vermijd je dat ze financiële problemen krijgen wanneer je plotseling zou overlijden. Afhankelijk van het percentage waarvoor je verzekerd bent, neemt de verzekeraar de aflossing van het krediet deels of integraal van hen over.

Tip: je kiest zélf met welke schuldsaldoverzekeraar je in zee gaat. Ook hier is vergelijken de boodschap!

Vragen over de meest voordelige schuldsaldoverzekering? Neem gerust contact op. Wij staan voor je klaar!