Een lening aangaan doe je niet zomaar. Er is een aanzienlijke investering mee gemoeid die meestal gepaard gaat met een belangrijke levensfase, zoals de aankoop van een nieuwe woning. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Dan is het belangrijk...

Verplichte verzekering bij kredietverstrekker

In je zoektocht naar de beste hypotheeklening kijk je wellicht in de eerste plaats naar de aangeboden rentevoet. Niet onterecht trouwens: de rente heeft een belangrijke impact op de totaalkost van je lening. En toch zegt de rentevoet niet álles. Want vaak bieden kredietverstrekkers een lagere rente aan, op voorwaarde dat je bij hen ook een brandverzekering en een schuldsaldoverzekering afsluit. Helaas zijn die niet altijd de goedkoopste op de markt. In sommige gevallen loont het dan ook om een iets hogere rentevoet te betalen, maar wél de keuze te hebben met welke verzekeraar(s) je in zee gaat.

Opgelet met rentekortingen

Een andere reden waarom veel kandidaat-leners uiteindelijk voor een bewuste kredietverstrekker kiezen, zijn de zogeheten rentekortingen. Daarbij krijg je voor een deel van de looptijd korting op de maandelijks te betalen som. Dat lijkt natuurlijk aantrekkelijk, maar toch is het niet altijd in je voordeel. Want ná de korting betaal je vaak een stuk meer, waardoor de slotsom alsnog hoger uitvalt. Hetzelfde geldt uiteraard voor cadeaus.

Ga altijd voor een totaalberekening

De beste manier om zonder kleerscheuren een lening af te sluiten, is via een objectieve simulatie waarbij je telkens de totaalsom van de verschillende leningen tegen het licht houdt. Daarbij hou je niet alleen rekening met de rente, maar ook met de looptijd, eventuele kortingen, …

Hetzelfde geldt voor je verzekeringen. Benieuwd hoeveel je betaalt voor een schuldsaldoverzekering bij BNP Paribas Cardif? Bereken het met onze online schuldsaldoverzekering calculator!