Stel: je hebt nog maar net een lening afgesloten samen met je partner, wanneer die laatste plotseling overlijdt. Dankzij een schuldsaldoverzekering zal de verzekeraar namelijk het verzekerde, nog niet terugbetaalde kapitaal uitkeren aan de kredietverstrekker. Maar wat met een zware ziekte? Komt de schuldsaldoverzekering dan ook tussen, of zijn er andere mogelijkheden?

Schuldsaldoverzekering komt alleen tussen bij overlijden

Het belangrijkste doel van een schuldsaldoverzekering is de financiële toekomst van je nabestaanden veiligstellen in geval van een overlijden tijdens de looptijd van je krediet. Zonder tussenkomst van een verzekeraar komt de verdere afbetaling van het kapitaal namelijk volledig bij de overblijvende partner/nabestaande terecht, en dat is een zware dobber. Een schuldsaldoverzekering is een bijzonder kostenefficiënte manier om dergelijk worstcasescenario te vermijden!

Een schuldsaldoverzekering is geen wettelijke verplichting, maar is wel een must voor iedereen die een lening aangaat. Want zeg nu zelf: onverwachte, financiële beslommeringen zijn toch het laatste waarmee je je nabestaanden wil opzadelen?

Opgelet: een belangrijk kenmerk van de schuldsaldoverzekering is dat ze niet tussenkomt bij leven. Voor inkomensverlies door ziekte, ongeval en zelfs onvrijwillige werkloosheid zijn er gelukkig wel andere opties. We overlopen ze hieronder!

Van ziekte tot ongeval: bijkomende waarborgen geven extra zekerheid

Er zijn veel scenario’s mogelijk waarbij de maandelijkse afbetaling van je lening plotseling een lastige opgave wordt. Niet alleen een overlijden kan daar de oorzaak van zijn, maar ook inkomensverlies te wijten aan een ziekte, een ongeval, een ontslag, … Om je ook in deze gevallen bij te staan, zijn er de bijkomende waarborgen. De naam zegt het zelf: ze bieden bijkomende zekerheid, bovenop je schuldsaldoverzekering:

  • Waarborg Arbeidsongeschiktheid: Als je na een ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt bent, heb je recht op een ziekte-uitkering. Maar ben je zeker dat die volstaat om je levensstandaard op peil te houden? De bijkomende waarborg haalt álle onzekerheid weg.
  • Waarborg Onvrijwillige Werkloosheid: In het huidige economische klimaat is werkloosheid nooit ver weg. Met de bijkomende waarborg Onvrijwillige werkloosheid slaap je ook in onzekere tijden op beide oren. Tip: naast bovenstaande waarborgen is er ook nog de waarborg Overlijden door ongeval. Die keert een extra kapitaal uit in geval van een overlijden door ongeval.

Meer weten? Neem dan snel contact op. Wij staan voor je klaar!