Heb je plannen om een woonkrediet af te sluiten? Dan kan je maar beter ook een schuldsaldoverzekering nemen. Voor je gezin is het dé garantie op een financieel zorgeloze toekomst. Om onaangename verrassingen op voorhand uit te sluiten, is het echter aangewezen om jezelf op voorhand grondig te informeren over wat een schuldsaldoverzekering precies dekt. Hieronder vind je alvast een overzicht van alles wat je moet weten over de dekking van een schuldsaldoverzekering!

Dekkingspercentage: cruciale factor

Een schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de maandelijkse aflossing van je woonkrediet integraal of gedeeltelijk wegvalt wanneer jij of je partner komt te overlijden. Of de verzekeraar voor een groot of voor een beperkt bedrag inspringt, hangt af van het dekkingspercentage van je schuldsaldoverzekering.
> Ontdek nog meer factoren waarop je dient te letten bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering!

Schuldsaldoverzekering: 100% dekking of niet?

Als beide partners zich elk voor het volledige kapitaal verzekeren (100%), neemt de verzekeraar bij overlijden het verzekerde kapitaal voor de volle 100% over en hoeft de overblijvende partner niets meer af te lossen. Bij een schuldsaldoverzekering met 50-50-verhouding, moet de overblijvende partner bij overlijden nog altijd instaan voor de helft van de maandelijkse aflossing (of de helft van het resterende verzekerde kapitaal). Deze verhouding is goedkoper, maar ze biedt natuurlijk minder zekerheid.

Omdat twee partners die samen een woonkrediet aangaan niet noodzakelijk over dezelfde inkomens beschikken, is het ook perfect mogelijk om voor elke partner een verschillend dekkingspercentage te kiezen. Alle combinatiemogelijkheden bestaan, zolang je samen maar tot het dekkingspercentage komt dat je gemoedsrust het beste garandeert (indien de dekkingspercentage niet opgelegd door de bank).

Schuldsaldoverzekering dekking: wat met invaliditeit?

Vaak wordt de vraag gesteld of een schuldsaldoverzekering ook tussenkomt bij ziekte. Dat is niet het geval. Een schuldsaldoverzekering dekt namelijk alleen een overlijden. Toch is het perfect mogelijk om je ook voor andere onvoorziene wendingen te verzekeren, namelijk door een bijkomende waarborg te koppelen aan je schuldsaldoverzekering.

Bijkomende waarborgen vormen een extra zekerheid, bovenop je schuldsaldoverzekering. Het gaat om optionele waarborgen voor arbeidsongeschiktheid (door ziekte of invaliditeit), overlijden door ongeval en onvrijwillige werkloosheid. Verlies je bijvoorbeeld onverwachts je job, dan wordt er een vast bedrag uitgekeerd voor een maximumperiode van één jaar per ontslag. Aarzel niet ons te contacteren voor meer info over deze bijkomende waarborgen of een schuldsaldoverzekering in het algemeen. We staan klaar voor jou!