Een ongeval is sneller gebeurd dan je denkt. Ook ziekte durft ons leven op de meest onverwachte momenten overhoop te halen. En alsof deze persoonlijke tegenslagen nog niet genoeg zijn, gaan ze vaak gepaard met inkomensverlies. Wie dan alleen op de sociale zekerheid moet terugvallen, riskeert in de financiële problemen te komen. Het is dan ook aangewezen om je extra te verzekeren tegen inkomensverlies na arbeidsongeschiktheid. Dat kan bijvoorbeeld perfect door een bijkomende waarborg te koppelen aan je schuldsaldoverzekering. Ontdek hier de opties!

Verzekeren tegen inkomensverlies: perfecte aanvulling op wettelijke vergoedingen

Wanneer je door tegenspoed zoals ziekte of invaliditeit zonder job komt te zitten, heb je uiteraard recht op een uitkering binnen het wettelijk kader van de sociale zekerheid. Deze uitkering is echter beperkt en volstaat vaak niet om aan je persoonlijke financiële noden te voldoen. Door je bijkomend te verzekeren tegen inkomensverlies, maak je komaf met die onzekere factor in je carrière.

Om die extra bescherming te genieten, kan je een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Heb je een woonkrediet of andere lening lopen? Dan loont het de moeite om een bijkomende waarborg te nemen bovenop je schuldsaldoverzekering. Ook hiermee kan je je perfect beschermen tegen inkomensverlies!

Bijkomende waarborgen: niet verplicht, wel interessant

Terwijl een schuldsaldoverzekering alleen overlijdens dekt en dus in de eerste plaats gericht is op de financiële bescherming van je nabestaanden, vormen bijkomende waarborgen hierop een zekerheid voor het hele gezin, inclusief jezelf! Dit zijn dus extra verzekeringen gekoppeld aan je schuldsaldoverzekering (en kunnen bijgevolg niet zonder een schuldsaldoverzekering apart worden afgesloten). Deze waarborgen zijn niet verplicht maar wél sterk aangewezen, aangezien de sociale zekerheid almaar minder garant staat voor een zorgeloze toekomst.

Om je te verzekeren tegen inkomensverlies, heb je de keuze uit twee waarborgen:

  • Bijkomende waarborg “Arbeidsongeschiktheid”: houdt je levensstandaard op peil wanneer je door ziekte of ongeval niet meer in staat bent om je job uit te oefenen.
  • Bijkomende waarborg “Onvrijwillige Werkloosheid”: vrijwaart je van kopzorgen wanneer je plotseling zonder werk komt te zitten. Geen overbodige luxe in tijden van economische crisis.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info over deze bijkomende waarborgen of over een schuldsaldoverzekering in het algemeen. We staan voor je klaar!