Een hypotheeklening met een goede of slechte prijs-kwaliteitverhouding, voor je budget is het een wereld van verschil. Om zeker te zijn dat je geen kat in een zak koopt, hou je dan ook maar beter rekening met enkele algemeen aanvaarde basisprincipes. We lijsten ze hieronder even voor jou op!

Hypotheeklening aangaan: neem de tijd en vergelijk

Hét vertrekpunt om een aantrekkelijke hypotheeklening uit de brand te slepen, is vergelijken. Daarvoor trek je het best de nodige tijd uit. Een bezoekje aan verschillende kredietverstrekkers vergt immers een grondige voorbereiding. Maak een lijstje aan van pertinente vragen waar je zeker een antwoord op wil, en gebruik de antwoorden als referentiepunt voor je gesprek met een andere bank/kredietverstrekker. Wat is de rentevoet? Hoeveel kan de rentevoet maximaal stijgen? Moet ik een schuldsaldoverzekering afsluiten bij dezelfde bank?...

Hypotheeklening aangaan: vergelijk geen appelen met peren

Ben je al bij een paar kredietverstrekkers langsgegaan? Dan is het tijd om de voor- en nadelen van elk aanbod tegen het licht te houden. Belangrijk is dat je bij hypotheekleningen geen appelen met peren vergelijkt. Houd rekening met verschillen in looptijd, vaste of variabele rentevoet, … Tip: kijk zowel naar de bedragen die je maandelijks betaalt als op het einde van de rit.

Kies voor zekerheid met een schuldsaldoverzekering

De rentevoet van je hypotheeklening is één zaak, het totaalplaatje een andere. Wie een lening wil zonder kopzorgen, neemt maar beter álle relevante aspecten onder de loep. Zo is zekerheid alvast een factor die de nodige aandacht verdient. Een kwalitatieve brandverzekering én schuldsaldoverzekering zijn onontbeerlijk! Hoewel een schuldsaldoverzekering niet verplicht is, is het alleen maar in je voordeel om er één te nemen. Op die manier vrijwaart je je nabestaanden van een onzekere financiële toekomst, en er zijn nog voordelen. En jawel, ook hier is vergelijken de boodschap, want de schuldsaldoverzekeraar kies je zélf!