Een woning kopen gaat in de meeste gevallen gepaard met een aanzienlijke investering. Een doordacht financieringsplan is dan ook een must. Zo sluit je onaangename verrassingen op voorhand uit en timmer je zonder zorgen verder aan je woonproject. Tegelijk is de kans groot dat je niet vertrouwd bent met alle formaliteiten en aandachtspunten die bij een vastgoedinvestering komen kijken. Kom je het liefst beslagen op het ijs? Vraag dan zeker de Cardif-woongids aan!

Woongids helpt je met het hele plaatje

Een woning financieren is veel meer dan gauw een hypotheeklening afsluiten. Er komen verschillende stappen bij kijken:

  • Realistisch budget afbakenen
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding in de wacht slepen
  • Een lening op maat afsluiten
  • Financiële bescherming inbouwen
  • Goeie afspraken maken

In de Cardif-woongids gaan we dieper in op deze vijf fases en bespreken we alle aandachtspunten. Want alleen kandidaat-kopers die tot in de puntjes voorbereid zijn, slagen met verve. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier…

Optimale financiële bescherming dankzij een schuldsaldoverzekering

Uiteraard is het een prioriteit om een voordelige hypotheeklening aan te gaan. Maar daar blijft het niet bij. Minstens even belangrijk is wat daarna komt: de maandelijkse aflossing van het krediet. Daarbij zijn heel wat scenario’s mogelijk. Denk maar aan een plotseling overlijden tijdens de looptijd van je lening. Om je nabestaanden daarbij niet in financiële problemen te brengen, is er de schuldsaldoverzekering. Afhankelijk van het percentage waarvoor je verzekerd bent, neemt de verzekeraar de aflossing van het krediet deels of integraal over.

En wist je dat er ook bijkomende waarborgen aan je schuldsaldoverzekering gekoppeld kunnen worden? Daarmee bouw je extra garanties in bij arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid. De bijkomende waarborg Overlijden door ongeval zorgt dan weer dat er een extra kapitaal wordt uitgekeerd wanneer je zou overlijden door een ongeval.

De Cardif-woongids staat je van begin tot eind bij!