Wie (ver)bouwt of renoveert, heeft ongetwijfeld al van de schuldsaldoverzekering gehoord. Een schuldsaldoverzekering afsluiten is dan ook dé manier om je nabestaanden te beschermen tegen financiële problemen wanneer je tijdens de looptijd van je woonkrediet zou overlijden. De schuldsaldoverzekeraar neemt op dat moment namelijk de aflossing van het verzekerde, nog niet terugbetaalde kapitaal van hen over. Maar biedt de schuldsaldoverzekering ook een vangnet voor andere leningtypes?

Schuldsaldoverzekering: geen pure vastgoedkwestie

Schuldsaldoverzekeringen en woonkredieten worden meestal in één adem genoemd. Niet onlogisch: bij woonkredieten zijn grote bedragen gemoeid, en die kan je maar beter degelijk verzekeren. Maar een schuldsaldoverzekering beperkt zich niet tot hypothecaire leningen. Je kan voor elke lening een schuldsaldoverzekering afsluiten, zolang er sprake is van een te verzekeren minimumbedrag. Een schuldsaldoverzekering is bijvoorbeeld een optie bij de aankoop van een auto. Zelfs voor persoonlijke leningen kan je een schuldsaldoverzekering afsluiten.

Niet verplicht, wel aangeraden

Dat je een woonkrediet het best koppelt aan een schuldsaldoverzekering, staat buiten kijf. Die is niet verplicht, maar biedt je nabestaanden wel financiële zekerheid. Geen overbodige luxe, want zónder schuldsaldoverzekering moet je partner het resterende kapitaal alleen aflossen en dreigt hij of zij in financiële problemen te komen... En, niet onbelangrijk: een schuldsaldoverzekering is ook bij leven een welgekomen ruggensteun.

Wil je een schuldsaldoverzekering aangaan voor een aankoop of investering die niets met vastgoed te maken heeft? Dan hebben we goed nieuws: bovenstaande voordelen zijn evengoed van toepassing. En gelukkig maar. Volgend scenario wensen we niemand toe maar komt vaker voor dan je zou vermoeden: je hebt net een nieuwe auto gekocht en enkele weken later overlijd je plotseling. Dan moet je partner tijdens het rouwproces ook nog eens op eigen kracht het afbetalingsplan voor de auto tot een goed einde brengen... Met een schuldsaldoverzekering kan je zulke financiële opdoffers gelukkig eenvoudig vermijden.

Interesse? Neem dan snel contact met ons op. Wij staan voor je klaar!