Hoewel een schuldsaldoverzekering niet verplicht is, kan je er in veel gevallen maar beter één nemen. Zeker als je een aanzienlijk bedrag gaat lenen of een woonkrediet afsluit. Een schuldsaldoverzekering heeft immers niets dan voordelen en is haar investering dus meer dan waard… We lijsten de belangrijkste schuldsaldoverzekering voordelen even voor jou op!

Schuldsaldoverzekering voordelen: extra bescherming voor je nabestaanden

Het meest doorslaggevende argument om een schuldsaldoverzekering af te sluiten, is de extra bescherming die dit verzekeringsproduct biedt aan je nabestaanden. Met een schuldsaldoverzekering vermijd je dat ze financiële problemen krijgen wanneer je komt te overlijden. Afhankelijk van het percentage waarvoor je verzekerd bent, neemt de verzekeraar de maandelijkse aflossing van het krediet deels of integraal van hen over. Het is de beste manier om de toekomst van je partner en kinderen veilig te stellen.

Bovendien kunnen er bijkomende waarborgen aan een schuldsaldoverzekering gekoppeld worden. Met deze verzekeringen bouw je extra garanties in, bovenop de schuldsaldoverzekering voordelen. Zo kan jij je gezin een financiële kater besparen met de extra waarborg Onvrijwillige Werkloosheid, in het geval je onvrijwillig werkloos zou komen te vallen. In tijden van economische onzekerheid zoals deze, is dat spijtig genoeg niet altijd ondenkbaar...

Schuldsaldoverzekering: niet verplicht, vaak wel een eis

Een schuldsaldoverzekering is bovendien niet wettelijk verplicht, maar bij veel kredietverstrekkers is het echter wel een voorwaarde om een lening bij hen te kunnen afsluiten. Daarbij heb je wel altijd de vrijheid om jezelf en je partner voor de volle 100% of voor een lager percentage te verzekeren. Maar opgepast: hoe lager het percentage, hoe minder je partner beschermd is na uw overlijden.

> Lees meer over het dekkingspercentage in het artikel “Vier tips om een schuldsaldoverzekering af te sluiten”!