Wie net een woonkrediet of een andere belangrijke lening is aangegaan, kan maar beter een schuldsaldoverzekering afsluiten. Voor je nabestaanden is het dé garantie op een financieel zorgeloze toekomst. Op zoek naar de voordeligste schuldsaldoverzekering? Dan hebben we goed nieuws: je bent helemaal niet verplicht om voor de schuldsaldoverzekering bij je kredietverstrekker aan te kloppen. Ook andere verzekeraars komen in aanmerking. Vergelijken is dus de boodschap!

Schuldsaldoverzekering afsluiten: rechten en plichten

Een schuldsaldoverzekering afsluiten of niet, je beslist er helemaal zelf over. De schuldsaldoverzekering is namelijk niet bij wet verplicht. Anderzijds hebben banken wel degelijk het recht een schuldsaldoverzekering als voorwaarde te koppelen aan de toekenning van een lening. Voor hen is het dan ook een garantie dat het geleende bedrag ook na je overlijden wordt terugbetaald. Een schuldsaldoverzekering wordt dus sterk aanbevolen, vooral voor wie een hypothecair krediet heeft lopen of wil afsluiten. Denk maar aan de extra zekerheid die je inbouwt voor je partner en nabestaanden.

Wat een bank echter nooit kan eisen, is dat je bij dezelfde financiële instelling een schuldsaldoverzekering afsluit. Sterker nog: dergelijke eisen zijn bij wet verboden. Je hebt te allen tijde het recht om in zee te gaan met een andere verzekeraar. Wat dat concreet betekent voor jou? Wel, je kan op zoek gaan naar de beste prijs!

Vergelijken is een must

Een bank heeft dus niets te zeggen over je keuze van schuldsaldoverzekeraar. Maar niets belet haar natuurlijk om een interessanter rentevoorstel te doen wanneer je bij dezelfde bank een schuldsaldoverzekering aangaat.

Toch kan het ook dan nog steeds voordeliger zijn om voor een andere schuldsaldoverzekeraar te kiezen. Vergelijken is daarom een must! Bekijk hoeveel je betaalt voor je lening en voor je schuldsaldoverzekering en maak de optelsom. Vraag ook voldoende informatie over de exacte modaliteiten van elk contract en laat de concurrentie spelen!

Schuldsaldoverzekering afsluiten? Eerst online simuleren!

Als je schuldsaldoverzekeringen gaat vergelijken, kan je het best beginnen met een online simulatie Zo weet je meteen welke criteria elke verzekeraar hanteert voor de berekening.

Tip: de online schuldsaldoverzekering simulatie bij BNP Paribas Cardif is eenvoudig én snel. Je vult enkele gegevens in en je krijgt meteen zien wat je betaalt bij een jaarlijkse premie of een eenmalige premie!