Man of vrouw, iedereen heeft even veel recht om te investeren en daarvoor een lening aan te gaan. Hetzelfde geldt uiteraard voor de schuldsaldoverzekering. Die is niet verplicht, maar biedt wel de beste financiële bescherming voor je nabestaanden mocht je vroegtijdig overlijden. Géén schuldsaldoverzekering is dus voor mannen noch vrouwen een goed idee. Maar betalen vrouwen ook dezelfde premies als mannen? Ontdek het hier!

Zo was het vroeger: schuldsaldoverzekering voordeliger voor vrouwen

Nog niet zo lang geleden maakte het wel degelijk uit of een schuldsaldoverzekering door een man of door een vrouw werd afgesloten. Het geslacht was namelijk een van de variabelen (naast rookgedrag, leeftijd en andere parameters) om de premie van de schuldsaldoverzekering te berekenen. Omdat vrouwen over het algemeen langer leven dan mannen en de kans op een vroegtijdig overlijden voor hen dus lager ligt, betaalden zij een lagere premie.

> Welke factoren spelen nog een rol bij de schuldsaldoverzekeringspremie?

De situatie vandaag: mannen en vrouwen gelijk voor de wet

Het premieverschil tussen man en vrouw was amper twee jaar geleden nog van kracht. Maar in december 2012 is daar definitief verandering in gekomen. Sindsdien is de Europese richtlijn over gelijkheid tussen man en vrouw namelijk ook van toepassing op levensverzekeringen. Een arrest van het Europees Hof van Justitie bepaalt namelijk dat er geen discriminatie mag zijn van mannen of vrouwen bij de opmaak van het verzekeringscontract. Man of vrouw, het geslacht heeft voortaan geen invloed meer op de premie van uw schuldsaldoverzekering of andere levensverzekering.

Zeker zijn van de goedkoopste schuldsaldoverzekering? Doe een simulatie!

Dat vrouwen voor hun schuldsaldoverzekering nu even veel betalen als mannen, betekent niet dat de tarieven spectaculair de hoogte in geschoten zijn. Integendeel, er zijn vandaag verscheidene schuldsaldoverzekeringen op de markt tegen een erg aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Wil je absoluut zeker zijn dat je de goedkoopste schuldsaldoverzekering uit de brand sleept? Dan komt het erop aan verschillende formules en verzekeraars te vergelijken.

Bij BNP Paribas Cardif vind je alvast een handige simulatietool ! Test hem nu uit en ontdek meteen waarom je jouw schuldsaldoverzekering het best bij ons afsluit...