WAT IS EEN « TWEEDE MEDISCH ADVIES » ?

Het Tweede Medisch Advies wordt vanop afstand uitgevoerd door medische specialisten van over de hele wereld. Zij baseren zich op de gegevens van jouw behandelende arts. Aangezien tijd in zo’n situatie belangrijk is, krijg je binnen de 10 werkdagen een schriftelijk tweede medisch advies en voorstel tot behandeling in je eigen taal.

HOE TE WERK GAAN?

 • Dossier 

  Je hebt de diagnose van een ernstige ziekte gekregen (kanker, hartaanval, beroerte...).  Je belt het gratis nummer 0800/71132 (van maandag t/m vrijdag: 9u - 20u) om de dienst Tweede Medisch Advies te activeren. Je vult vanop afstand een toelatingsformulier in voor het delen van jouw gegevens en medisch dossier met MediGuide. Samen met jouw behandelende arts bereid je een medisch dossier voor en bezorg je dat aan MediGuide.

 • Advies door medische  specialisten

  MediGuide selecteert 3 medische centra waar jouw dossier bestudeerd kan worden en deelt deze vervolgens mee aan jou en aan jouw behandelende arts. Je kiest het centrum dat verantwoordelijk zal zijn voor het geven van het tweede medisch advies. 
  Jouw evaluatie gebeurt op afstand en dit betekent dat de evaluatie niet slechts door één specialist wordt uitgevoerd, maar door een team van deskundige multidisciplinaire artsen die werkzaam zijn in toonaangevende medische centra.

 • Schriftelijke evaluatie

  Jij en jouw behandelende arts ontvangen binnen de 10 werkdagen, in jouw eigen taal, een schriftelijke evaluatie van de oorspronkelijke diagnose samen met een voorstel tot behandeling. 

WIE IS ONZE PARTNER MEDIGUIDE?

MediGuide werd in 1999 opgericht in de Verenigde Staten en wordt beschouwd als de wereldwijde marktleider in Tweede Medische Adviezen.

Deze partner biedt jou de beste oplossingen en verleent toegang tot de top van medische centra over de hele wereld.

VRAAG & ANTWOORD

Contentverzamelaar

Wat is de prijs en voor wie is de dienst « Tweede Medisch Advies »?

BNP Paribas Cardif wil het allerbeste voor zijn klanten. Daarom is de dienst « Tweede Medisch Advies » vanaf 27 maart 2019 gratis inbegrepen in jouw Hypo Protect contract. Klanten met een diagnose van een ernstige* ziekte kunnen een medisch advies door de beste specialisten hebben.

Wat zijn ernstige ziekten?

Kanker, leukemie, ziekte van Parkinson, ziekte van Hodgkin, ziekte van Pompe, ziekte van Crohn, ziekte van Alzheimer, AIDS, diabetes, tuberculose, multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, cerebro-spinale meningitis, poliomyelitis, progressieve spierdystrofie, encephalitis, tetanus, virale hepatitis, malaria, vlektyfus, tyfus, paratyfus, difterie, cholera, miltvuur, mucoviscidose, nierdialyse, brucellose, de ziekte van Creutzfeldt-Jacob en ebola...

Deze lijst is niet volledig, voor bijkomende informatie kan je terecht bij MediGuide op 0800 711 32.

Wie heeft toegang tot mijn persoonlijke gegevens?

Alle gesprekken en correspondentie tussen jou en MediGuide zijn strikt betrouwbaar. MediGuide voldoet aan alle wetten met betrekking tot: databescherming, het overhandigen van betrouwbare informatie en medische dossiers.

BNP Paribas Cardif komt niet tussen in de procedure van het « Tweede Medische Advies » en heeft bij gevolg noch toegang tot de medische dossiers, noch tot de Tweede Medische Advies.